Barbecues

839 resultaten

Welke barbecue moet ik kopen?

Inmiddels zijn er zoveel barbecues te koop dat je bijna niet meer weet welke je moet kopen. Ga ik voor een houtskool barbecue of een gasbarbecue of toch maar een elektrische barbecue. En als je eenmaal weet met welke warmtebron je wilt barbecueën dan zijn er nog zoveel verschillende soorten dat de keus nog steeds lastig is welke barbecue je moet kopen. Wat zijn nu de verschillen tussen de barbecues.

Voor welke warmtebron ga ik voor de barbecue?

Er zijn in principe 3 type barbecues. Welk type het meest geschikt is voor jou hangt of van hoe je de barbecue wilt gebruiken en heeft ook natuurlijk met je persoonlijke voorkeur te maken.

  • Gasbarbecue; voordeel van een gasbarbecue is dat deze snel op temperatuur is en dat de temperatuur goed te regelen is. Nadeel is dat je altijd moet zorgen dat je voldoende gas voorradig hebt.
  • Elektrische barbecue; voordeel van de elektrische barbecue is dat de temperatuur goed te regelen is en dat de barbecue snel op temperatuur is. Daarnaast heb je geen gesleep met gas. Nadeel is echter dat je moet zorgen dat er altijd elektriciteit in de buurt moet zijn. Een ander nadeel is dat een elektrische barbecue over het algemeen iets kleiner zijn.
  • Houtskoolbarbecue; het grote voordeel is dat je de echte smaak van het barbecueën krijgt door het roken van de kolen. Nadeel is dat de temperatuur moeilijker te regelen is en je moet een houtskoolbarbecue op tijd aansteken. Een ander nadeel is dat een houtskoolbarbecue meer tijd vergt om het schoon te maken.

De keuze van de warmtebron is dus afhankelijk van het gebruik. Bijvoorbeeld als je regelmatig er op uit trekt en in het buitengebied wilt barbecueën is een elektrische barbecue niet zo geschikt. Maar ben je iemand die af en toe even snel een stukje vlees wilt grillen dan kan dat weer uitstekend met een elektrische barbecue. Heb je vaak veel eters op bezoek, die aanschuiven bij de barbecue dan is een gas- of houtskool barbecue weer geschikter. Ben je echt een grillmaster en je wilt uitgebreid de tijd nemen om je gasten te bedienen en de lekkere barbecue lucht ruiken dan is voor jou de houtskoolbarbecue de ultieme belevenis van barbecueën.

Zo veel verschillende soorten en merken barbecues

Je hoort al snel als je een barbecue wilt kopen ga voor een Weber barbecue, maar er zijn nog wel andere soorten en smaken ,die voor jou geschikt kunnen zijn. De keus van de barbecue hangt ook af van het prijskaartje om maar iets te noemen. Als je de ruimte hebt en kiest voor gemak en je wilt meer dan alleen maar barbecueën dan is een buitenkeuken wellicht iets voor jou. En heb je al eens gehoord van een kamado? Een kamado barbecue is wel prijziger, maar dan heb je ook veel meer mogelijkheden als bij een gewone houtskoolbarbecue. Als je nog niet zo vaak hebt gebarbecued of nog helemaal geen ervaring hebt met barbecueën dan is het wellicht verstandig om een goedkopere barbecue te nemen op gas of elektrisch en als je echt de smaak van het barbecueën te pakken hebt kun je altijd nog overstappen op een duurdere type. Vaak weet je dan ook beter wat voor jou de geschikte barbecue is.

Gezelligheid met barbecueën

Barbecueën staat toch eigenlijk voor mooi weer en gezelligheid. Ben je de gastheer of gastvrouw dan zijn hier nog enkele tips voor een geslaagde barbecue.

  • Zorg voor goed weer. Dit heb je natuurlijk niet in de hand, maar als de weersvoorspellingen nogal wisselvallig zijn kun je misschien onder een afdak of tuinhuis zitten.
  • Zorg voor een gezellige aankleding. Een barbecue schort doet het ook altijd goed.
  • Zorg dat je voldoende (gekoelde) drank in huis hebt.
  • Serveer naast het stokbrood en de sausjes ook eens een lekkere rauwkostsalade of fruitsalade.
  • Maak vooraf eens spiesjes van groenten. Paprika, ui, champignons en een cherrytomaatjes. En smullen maar.
  • Neem de tijd voor het barbecueën en verspreid het grillen over een langere periode.
  • En de belangrijkste tip: geen gestress en zorg voor een goed humeur.